Zorgboerderij Molenzicht

Molenzicht volwassengroep :

Nelleke vd Meulen, 0529-497334

info@zorgboerderij-molenzicht.nl 

De zorgboerderij is van maandag t/m donderdag geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur.

Wijheseweg 33 8015 RB Zwolle

Molenzicht Kidzz:

Jessica Okelloh, 06-48207089

info@zorgboerderijmolenzichtkidzz.nl

dagbesteding op woensdagmiddag, zaterdag en vakantiedagen.

telefonisch bereikbaar op dinsdag en donderdag van 9.30- 14.00

Openhaardhout en fietsen:

Henri vd Meulen, 06-49725753

Bereikbaar van maandag t/m donderdag  van 09.00 uur tot 16.00 uur.

Wijheseweg 33 8015 RB Zwolle

Dagindeling en activiteiten Kidzz

Een dag of dagdeel op de boerderij verloopt volgens een vaste structuur, om hierin de kinderen te ondersteunen maken wij gebruik van een pictosysteem waarbij elk onderdeel van de dag met een picto aangegeven wordt.

De activiteiten die wij met de kinderen ondernemen wisselen, maar de dagstructuur blijft gelijk. Elke dag voeren de kinderen de dieren, er is volop ruimte om te spelen zowel binnen als buiten. 

Met regelmaat doen wij knutsel en bak activiteiten met de kinderen waar de kinderen vol enthousiasme mee bezig zijn. In de verschillende seizoenen is er op de boerderij van alles te beleven, zo planten wij in het voorjaar zaadjes, en plukken wij in de zomer hier de vruchten van. In de winter hopen we altijd op een mooi pak sneeuw om lekker van de bult te sleeën, en in de zomer spelen we graag buiten met water!  Wij zien dat het buitenleven en het contact met de dieren veel kinderen goed doet, het geeft hen ruimte en ontspanning om henzelf te zijn.

 Hiernaast zien wij ook veel positieve effecten van het samen zijn in kleine groepjes, kinderen kunnen groeien in de sociale interactie met leeftijdsgenootjes, zien herkenning en voelen zich geaccepteerd zoals ze zijn!

 Van elke dag krijgen ouders van de groepsbegeleider een dag verslag waarbij foto’s van de dag zijn toegevoegd om de dag thuis na te kunnen bespreken.